Ridderzitting

 

6de RIDDERZITTING

CONFRERIE EVERSAM

 

Het broederschap in de schoot van vzw Dialectgenootschap Bachtn de Kuupe, genaamd Confrerie Eversam, was op zondag 23 oktober voor de zesde keer present in het stemmig kerkje van Oeren/Alveringem.

 

Dit jaar werden opnieuw drie verdienstelijke West-Vlamingen met een passend eerbetoon als ridder opgenomen in de confrerie, nadat ze het bewijs leverden van hun spreekvaardigheid wat ons dialect betreft. Ze legden plechtig en voor een volle kerkbezetting de geloften af om hun dialect te spreken overal waar het mogelijk is.

 

Voortaan worden Wannes Cappelle, het brein en de frontman, zanger en songwriter - achter de band “Het Zesde Metaal”, Ivan Ollevier, geboren in Veurne en journalist bij VRT Nieuws, die vooral het Verenigd Koninkrijk volgt, en tevens auteur van boeken en dichtbundels, en Roland Florizoone, beheerder van de honingfabriek Meli, maar daarnaast een onvermoeibare West-Vlaamse naarstige “bij”, op vele echelons beschouwd als ambassadeurs van het dialectgenootschap Bachtn de Kuupe.

 

De Raad van Bestuur van de vzw Dialectgenootschap Bachtn de Kuupe was uitermate vereerd met de aanwezigheid van jonkvrouwen en ridders zoals Katrien Vandendries, Anne Denolf, Joke Devynck, Hans Berquin, Johan Catteeuw, Jeroen Maes, Marc Michils, Michel De Bosschere, Gerard Liefooghe, Chris Lomme en Leo Claeys.

 

Voorzitter Raf Sonneville van het Dialectgenootschap Bachtn de Kuupe glunderde toen hij een honderdtal genodigden mocht verwelkomen. Hij had in de wandelgangen reeds een dankbaar woordje gericht aan zijn team waarin gedreven helpende handen ervoor gezorgd hadden dat deze dag een succes werd. Een hart onder de riem voor secretaris en draaischijf, Walter Winnock.

 

De onberispelijke receptie en dito maaltijd in ”Salons De Lelie” in Beauvoorde toverde een ongeziene tevredenheid op het gezicht van elkeen en met de beloofde aanwezigheid op de vierde zondag van oktober 2017 werd hartelijk afscheid genomen.

 

Eric Niville