Digitaal woordenboek van het dialect in Bachten de Kupe

11 juli 2019

 

De medewerkers, actief binnen de werkgroep op de maandelijkse ledenvergaderingen, en de redactie van het woordenboek van het dialect van Bachten de  Kupe zijn blij u hierbij de eerste resultaten van hun werkzaamheden te kunnen laten zien.

 

Jawel, een eerste selectie van een kleine duizend woorden is online en kan geraadpleegd worden.

 

Dit werk is bijlange niet af. De woordenlijst zal regelmatig aangevuld worden, niet alleen met nieuwe woorden. Ook de info omtrent reeds opgenomen woorden zal nog aangevuld worden met voorbeeldzinnen, spreuken en gezegden, ... Ook de omkadering met wetenschappelijke info, interessante artikels en dergelijke meer zal nog verder uitgewerkt worden.

 

Bovenaan deze tekst staat een datum. Telkens er aanpassingen uitgevoerd worden zal deze datum aangepast worden met een korte vermelding omtrent deze aanpassingen.

 

Ook u kan meewerken aan dit online woordenboek. Indien u woorden, uitdrukkingen, gezegden enz. kent die niet opgenomen zijn dan kun je deze zeker doorgeven.

Dit kan ofwel via 'suggestie - vragen - info' op de thuispagina van 'woordenboek' ofwel via walter.winnock@telenet.be of 0499 69 60 56.

 

 

 

 

 

 

 

 


Actueel Agenda

Maandag

7 en 14 oktober 2019

telkens van

18.30 tot 20.30 uur


CURSUS

DIALECTOLOGIE 

 

Deel 1:

Prehistorie van het Nederlands

 

Deel 2:

De ontwikkeling van

het Nederlands in de Middeleeuwen

 

door professor

Freek Van de Velde

KULeuven

 

Hotelschool Ter Duinen

Houtsaegerlaan 40

Koksijde

 

Een initiatief in samenwerking met

Willemsfonds Kunst-Wijs